Kuracie fašírky

Extra jemné kuracie fašírky (fotorecept)

Autor receptu: elenas

Veľmi jemné a šťavnaté kuracie fašírky, ktoré u nás milujú nielen dospelí ale aj deti.

3
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Kuracie prsia nakrájame na jemné kocky.
  2. Pridáme jemne nakrájanú menšiu cibuľu (alebo polovicu strednej), pretlačený cesnak, vajce, soľ, kyslú smotanu, škrob, korenie a tymian alebo iné obľúbené koreniny. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a dáme do chladničky cca na 1-2 hodiny (môže byť aj cez noc).
  3. Lyžicou vykladáme na panvicu s trochou oleja a smažíme každú stranu niekoľko minút na stredne menšom ohni. Nakoniec môžeme prikryť pokrievkou a na malom ohni necháme dôjsť ešte niekoľko minút.
  4. Podávame s obľúbenou prílohou. Veľmi dobré sú so zemiakovou kašou, dusenou zeleninou a t.ď. Taktiež sa hodia aj do žemle alebo chlieb na desiatu. Dobrú chuť!