Kuracie fašírky
Extra jemné kuracie fašírky (fotorecept)
Autor receptu: elenas
Veľmi jemné a šťavnaté kuracie fašírky, ktoré u nás milujú nielen dospelí ale aj deti.
3 porcie |
10 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Kuracie prsia nakrájame na jemné kocky.
- Pridáme jemne nakrájanú menšiu cibuľu (alebo polovicu strednej), pretlačený cesnak, vajce, soľ, kyslú smotanu, škrob, korenie a tymian alebo iné obľúbené koreniny. Všetko spolu premiešame, prikryjeme a dáme do chladničky cca na 1-2 hodiny (môže byť aj cez noc).
- Lyžicou vykladáme na panvicu s trochou oleja a smažíme každú stranu niekoľko minút na stredne menšom ohni. Nakoniec môžeme prikryť pokrievkou a na malom ohni necháme dôjsť ešte niekoľko minút.
- Podávame s obľúbenou prílohou. Veľmi dobré sú so zemiakovou kašou, dusenou zeleninou a t.ď. Taktiež sa hodia aj do žemle alebo chlieb na desiatu.
Dobrú chuť!