Eszterházy  roštenka (fotorecept)
	        Autor receptu: izabella929
	         
	        
	        Meno Eszterházy je známe po celom Uhorsku a Rakúsku..významným nositeľom tohto 
mena bol barón Pál Eszterházy..bol považovaný za jedného z najväčších labužníkov tej 
doby..dnes už je toto meno známe iba z jedálnych lístkov..najznámenjšia je jeho torta a 
roštenka...dnes som ju uvarila a môžem iba súhlasiť s jeho labužníctvom, lebo toto je 
veľmi chutné jedlo...jeho dvorný kuchár mal iste jeho obdiv..škoda, že nežijem v tej 
dobe, možno by som mu bola skvelou kuchárkou...
| 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	45 minút príprava  | 
				  	  
				  	120 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravila som si roštenku aj zeleninu...roštenku som umyla a osušila..zeleninu som pokrájala na rezance..
 - mäso som vyklepala..
 - posypala hladkou múkou..
 - na panvicu som dala bravčovú masť a roštenku som opiekla z oboch strán..
 - do rajnice som preložila mäso, osolila, okorenila, pridala som výpek aj horčicu..na vrch som nastrúhala citrónovú kôru...
 - podliala som ju hovädzím vývarom...a dusila do mäkka..postupne som počas dusenia pridávala malé množstvo vývaru...a treba aj pomiešať..
 - a pripravila som si zeleninu...na masle som orestovala cibuľku, pridala som zelelninu a za stáleho miešania dusila na slabom plameni..
 - posypala som zeleninu štipkou cukru, aby skaremelizoval...a podliala troškou vína...spolu som to podusila za stáleho miešania...
 - k udusenej zelenine som pridala pokrájanú petržlenovú vňať..
 - keď bolo mäso takmer hotové , pridala som dusenú zeleninu a nechala prejsť varom..
 - napokon som pridala 2 lyžice smotanky a ešte minútku povarila...pokiaľ sa mäso dusilo, uvarila som si ryžu...môže sa podávať aj s cestovinou..
 - všetko som naložila na taniere, ozdobila a môžem iba popriať dobrú chuť...