Emkin slaný koláč quiche

Autor receptu: alexdidi

Tento recept vznikol pri prehliadke chladničky po víkende, teda "co dúm dal".A keďže výsledkom bol veľmi chutný vegetariánsky koláčik, rozhodla som sa pridať ho na Varechu

4
porcie
45 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Baklažán pokrájame na kolieska, osolíme a necháme "vypotiť" asi 20´.Cuketu porezanú na kolieska ugrilujeme potretú oliv. olejom.Zvlášť na oleji opečieme na kolieska pokrájanú cibuľu, pór, mrkvu a žampiony. Všetko osolíme a okoreníme.Baklažán utrieme kuch. papierovou utierkou a potretý olejom ugrilujeme.
  2. V smotane rozšľaháme vajíčka, osolíme, okoreníme a primiešame strúhaný syr.
  3. Formu na quiche/ja som použila formu na pie/vyložíme lístkovým cestom,popicháme vidličkou a postupne vložíme pripravenú zeleninu.Posypeme potrhanou bazalkou a zalejeme smotanou so syrom.Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40-45´. Podávame teplý alebo studený s rôznymi šalátmi.Ja som robila redkvičkový s jarnou cibuľkou.