Bravčové líčka

Džatky s bravčovými líčkami na víne a zelenine

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Bravčové líčka umyjeme, očistíme a osušíme. Očistíme koreňovú zeleninu a nakrájame ju na väčšie kusy hrubé asi 1,5 cm. Cibuľu nakrájame nahrubo a strúčiky cesnaku nasekáme na plátky. V panvici na rozpálenej masti sprudka opečieme líčka z obidvoch strán. Vyberieme ich, osolíme a odložíme bokom, ale do tepla.
  2. Vo výpeku postupne restujeme cibuľu, cesnak, koreňovú zeleninu. Pridáme paradajkový pretlak, chvíľu restujeme a podlejeme vínom. Necháme zovrieť a odstavíme. Zeleninu preložíme na plech na pečenie. Pridáme vetvičky rozmarínu a líčka. Rúru predhrejeme na 130 °C a zakryté pečieme 2 hodiny. Výpek so zeleninou dohladka rozmixujeme a pridáme maslo.
  3. Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme ich, ale 1/3 vody necháme v zemiakoch. Pridáme múku, premiešame. Hrniec prikryjeme a necháme chvíľu odstáť. Zemiaky rozpučíme, ak je potrebné, pridáme ešte trochu múky. Z hmoty vytvarujeme guľky či valčeky.