Burger

Dvoranský burger s tekvicovou plackou a cesnakovou majonézou

Autor receptu: redakcia

Každé ročné obdobie motivuje šéfkuchára preniesť sezónu na tanier. Jeseň je však u mňa jednotkou. V záhradách, sadoch a lesoch sa nájde veľa farebného a voňavého a všetko sa to dá premeniť na výnimočné jedlo.* Nielen huby, kapusta či tekvica – a, samozrejme, hus, kačka, divina – ale aj slivky, hrušky, jablká, hrozno či orechy. Nestoja iba za experimentovanie v sladkej, ale aj v slanej a mäsovej kuchyni.

4
porcie

Postup

  1. Tekvicu očistíme a postrúhame, pridáme vajce, mleté čierne korenie, soľ, majorán, cesnak a hladkú múku. Zmiešame a na panvici s olejom upečieme ako klasické zemiakové placky.
  2. Pečený cesnak zmixujeme a pridáme do domácej majonézy.
  3. Z mäsa vytvarujeme burgre a ugrilujeme. Pred dokončením položíme na mäso syr a necháme zmäknúť. Spolu s mäsom ugrilujeme aj plátky slaniny.
  4. Žemle rozkrojíme a reznou stranou ohrejeme na grile. Potrieme cesnakovou majonézou, na majonézu dáme ugrilovaný burger, tekvicovú placku a zeleninu.