Dušičková polievka (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Pod takým názvom som ju kedysi našla v dajakom časopise. Práve teraz je najvhodnejší čas ju uvariť.

8
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeleninu a huby očistíme a nakrájame. Bohužiaľ som nemala podpňovky, tak som dala šampiňóny. Dáme variť do 1,5 litra vody. Pridáme bujónové kocky a uvaríme.
  2. Ak použijeme kukuricu z konzervy, prepláchneme ju. Klobásku pokrájame na kolieska. Pridáme k uvarenej zelenine. Chvíľu povaríme.
  3. Pridáme uvarenú fazuľu a dochutíme soľou a korením. Necháme prejsť varom. Môžeme podávať s osúchom alebo s čerstvým pečivom.