Dusené srnčie mäso (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Maso bolo jemne, z mladeho srnca nebolo ho treba marinovat.

5-6
porcií
10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravime si zmes korenia. Suche korenie podrvime a bazalku nasekame na drobno.
  2. Nakrajane maso jemne poklepe, len tolko aby sme ziskali ziadany tvar. Maso posolime a na jednu polovicku natrieme pripravene korenie.
  3. Na koreninovu zmes ulozime platky cibuly, anglicku slaninu a kapary. Druhu stranu platka masa potrieme kecupom.
  4. Maso prelozime a upevnime sparadlom.
  5. Masove kapsy obalime v muke a prudko opecieme na rozpalenom oleji.
  6. Maso podlejeme vodou, pridame bobkovy list a dusime. Omacku nakoniec dochutime solou, korenim a ribezlovou marmeladou.