Dusené srnčie mäso (fotorecept)
Autor receptu: palokuchki
Maso bolo jemne, z mladeho srnca nebolo ho treba marinovat.
5-6 porcií |
10 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravime si zmes korenia. Suche korenie podrvime a bazalku nasekame na drobno.
- Nakrajane maso jemne poklepe, len tolko aby sme ziskali ziadany tvar. Maso posolime a na jednu polovicku natrieme pripravene korenie.
- Na koreninovu zmes ulozime platky cibuly, anglicku slaninu a kapary. Druhu stranu platka masa potrieme kecupom.
- Maso prelozime a upevnime sparadlom.
- Masove kapsy obalime v muke a prudko opecieme na rozpalenom oleji.
- Maso podlejeme vodou, pridame bobkovy list a dusime. Omacku nakoniec dochutime solou, korenim a ribezlovou marmeladou.