Dusené kuracie prsia s vlašskými orechmi a omáčkou z granátového jablka

Autor receptu: ciapa

Stránku "www.varecha.pravda.sk/recepty" navštevujem už dlhší čas, ale až teraz som sa odhodlala prispieť receptom. Tak uvidíme, snáď sa Vám bude páčiť. Inšpirovala som sa receptom pôvodom z Perzie, inak uvedenom na stránke "www.simplyrecipies.com". Je prípravou nenáročný, všetky potraviny sú ľahko dostupné aj u nás a hlavne je veľmi chutný. Časovo príprava jedla zaberie asi 2 h. Popri tomto varení však šikovná gazdiná určite si stihne porobiť aj iné veci (ja som stihla pečenie koláča ;)).

10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv si na panvici nasucho orestujeme vlašské orechy (asi 8-10 min) a odložíme ich na bok vychladnúť.
  2. Na hlbšej panvici rozohrejeme maslo a olivový olej. Keď je tuk rozpustený, pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia a asi 10 min opekáme. V hlbokom kastróli opražíme na malom množstve oleja nadrobno nakrájanú stredne veľkú cibuľu. Keď je cibuľa sklovitá, pridáme k nej mierne opražené mäso z panvice. Zalejeme to celé kuracím vývarom, privedieme k varu a asi 30 min dusíme pod pokrievkou.
  3. K zmesi pridáme orestované orechy a očistené jadierka granátového jablka.
  4. Nakoniec pridáme ešte koreniny, hnedý cukor a soľ. Premiešame a prikryjeme pokrievkou. Dusíme asi hodinu za občasného premiešania.
  5. Na záver, ak je treba, dochuťte ešte soľou a cukrom (ja som už viac necukrila, bolo to mierne nasladlé, tak akurát). Kuracie mäso je v tejto fáze varenia krásne krehké. Podávame s ryžou, môžeme dozdobiť čerstvými jadierkami granátového jablka.