Dusené kura na šampiňónoch s paradajkami

Autor receptu: chopard

Recept je z knihy "Recepty zo života" a tiež som ho objavila tu niekde na vareche..

60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najskôr si zbavíme kura kože a rozporcujeme si ho.
  2. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme cesnak, nakrájané šampiňóny, soľ, rascu, korenie, všetko chvíľu popražíma a vložíme kuracie mäso.
  3. Mäso chvíľu opražíme a podlejeme vodou. Dusíme kým nie je mäso mäkké.
  4. Mäkké mäso vyberieme. K šťave v hrnci pridáme konzervu paradajok (môžte použiť aj čerstvé paradajky)..zahustiíme hladkou múkou rozmiešanou v troche vody. Necháme prejsť varom vložíme späť mäso a hotovo. Podávala som s ryžou basmati ale zvoľte čo komu chutí... Dobrú chuť