Dusené kelové zemiaky (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Kelový prívarok jedávame s fašírkou, ale dnes som mala bravčovú krkovičku na cesnaku,
tak som k nej spravila dusené zemiaky s kelom. Dúfam, že budú chutiť aj Vám tak, ako
chutili nám doma.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Nakrájam mladú cibuľku na kolieska a nastrúham cesnak.
- Na zohriatom oleji nachystanú cibuľku a cesnak opražím do sklovita.
- Pridám na drobné kocky nakrájané očistené a umyté zemiaky,
- ochutím soľou, premiešam a podlejem kvapkou vody.
- Nechám chvíľu (5 minút) povariť a pridám na pásiky nakrájaný kel.
- Premiešam, ochutím mletým čiernym korením, drvenou rascou a pridám štipku kryštálového cukru. Za občasného premiešania a dolievania vody nechám uvariť domäka.
- Mali sme s dusenou krkovičkou na cesnaku.