Dusené kelové zemiaky (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Kelový prívarok jedávame s fašírkou, ale dnes som mala bravčovú krkovičku na cesnaku, tak som k nej spravila dusené zemiaky s kelom. Dúfam, že budú chutiť aj Vám tak, ako chutili nám doma.

4-6
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Nakrájam mladú cibuľku na kolieska a nastrúham cesnak.
  2. Na zohriatom oleji nachystanú cibuľku a cesnak opražím do sklovita.
  3. Pridám na drobné kocky nakrájané očistené a umyté zemiaky,
  4. ochutím soľou, premiešam a podlejem kvapkou vody.
  5. Nechám chvíľu (5 minút) povariť a pridám na pásiky nakrájaný kel.
  6. Premiešam, ochutím mletým čiernym korením, drvenou rascou a pridám štipku kryštálového cukru. Za občasného premiešania a dolievania vody nechám uvariť domäka.
  7. Mali sme s dusenou krkovičkou na cesnaku.