Jahňacie mäso

Dusené jahňacie kolienko so saturejkou (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Na tento sviatočný deň som pripravila dusené jahňacie kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.

4
porcie
60 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Jahňacie kolienko som umyla a osušila.
  2. Na panvici som nechala rozohriať masť a kolienko som sprudka opiekla zo všetkých strán.
  3. Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a paprikou.
  4. Pridala som na štvrtiny nakrájanú cibuľu, podliala vodou a pod pokrievkou dusila 50 minút.
  5. Po 50 minútach som mäso odkryla...
  6. ...a opiekla zo všetkých strán ešte 10 minút.
  7. Napokon som upečené mäso posypala rozmrvenou saturejkou. Už som ho nepiekla, len som výpekom poliala mäso, aby malo chuť po saturejke.
  8. Podávala som ho s pečenými zemiakmi a kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
  9. Upečené mäso sa krásne oddelilo od kosti a bolo šťavnaté.