Jahňacie mäso
Dusené jahňacie kolienko so saturejkou (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Na tento sviatočný deň som
pripravila dusené jahňacie
kolienko, ktoré som na záver posypala saturejkou.
4 porcie |
60 minút príprava |
50 minút tepelná úprava |
Postup
- Jahňacie kolienko som umyla a osušila.
- Na panvici som nechala rozohriať masť a kolienko som sprudka opiekla zo všetkých strán.
- Mäso som osolila, okorenila, posypala rascou a paprikou.
- Pridala som na štvrtiny nakrájanú cibuľu, podliala vodou a pod pokrievkou dusila 50 minút.
- Po 50 minútach som mäso odkryla...
- ...a opiekla zo všetkých strán ešte 10 minút.
- Napokon som upečené mäso posypala rozmrvenou saturejkou. Už som ho nepiekla, len som výpekom poliala mäso, aby malo chuť po saturejke.
- Podávala som ho s pečenými zemiakmi a kapustovým šalátom. Prajem vám dobrú chuť.
- Upečené mäso sa krásne oddelilo od kosti a bolo šťavnaté.