Hovädzie mäso

Dusené hovädzie stehno so zemiakmi na sladkokyslo

Autor receptu: redakcia

5
porcií

Postup

  1. Hovädzie stehno osolíme, okoreníme. Do hrnca dáme olej. Keď je rozpálený, pridáme mäso vcelku a opečieme (zatiahneme) z každej strany. Takto zatiahnuté mäso podlejeme omáčkou demi glace a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame na porcie.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na 8 mm kocky a uvaríme v osolenej vode domäkka.
  3. Medzitým v druhom hrnci urobíme cibuľový základ - opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji. Podlejeme smotanou, pridáme bobkový list a necháme vyvariť. Mäkké zemiaky scedíme a pridáme do omáčky, necháme chvíľu povariť, ochutíme soľou, korením a cukrom. Pred koncom za stáleho miešania (aby sa omáčka nezrazila) pridáme ocot.