Hovädzie mäso
Dusené hovädzie stehno so zemiakmi na sladkokyslo
Autor receptu: redakcia
Postup- Hovädzie stehno osolíme, okoreníme.
Do hrnca dáme olej. Keď je rozpálený, pridáme mäso vcelku a opečieme (zatiahneme) z každej
strany. Takto zatiahnuté mäso podlejeme omáčkou demi
glace a dusíme domäkka. Mäkké mäso nakrájame na porcie.
- Zemiaky očistíme a nakrájame na 8 mm kocky a
uvaríme v osolenej vode domäkka.
- Medzitým v druhom hrnci urobíme cibuľový základ - opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji. Podlejeme smotanou, pridáme bobkový list a necháme vyvariť. Mäkké
zemiaky scedíme a pridáme do omáčky, necháme chvíľu
povariť, ochutíme soľou, korením a cukrom. Pred koncom
za stáleho miešania (aby sa omáčka nezrazila) pridáme
ocot.
|