Dusená bravčová pečienka na cibuľke (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dnes som si bola kúpiť mäso na nedeľu. Kým mi predavačka vydávala, upútala ma
bravčová pečienka. Už sme ju nemali hádam aj 2 - 3 roky. Tak som si kúsok zabrala,
lebo som nemala uvarené a z nej bol obed rýchlo pripravený. Recept je z mojej prvej
písanky, kde som si zapisovala recepty ako mladá gazdinka.
4 porcie |
10-15 minút tepelná úprava |
Postup
- Umytú pečienku som nakrájala asi na 5 cm dlhé slížiky. Podarilo sa mi kúpiť pekný kúsok.Pečienka mala len jeden malý kanálik, ten som samozrejme vyrezala, lebo by bol aj po uvarený tvrdý.
- Ma 1 pl domácej bravčovej masti som do sklovita opiekla cibuľu. Pridala som aj mletú rascu. Tiež som ju opiekla.
- Budem potrebovať mleté čierne korenie, majoránku, paradajkový pretlak. Kto ho nemá, stačí malá konzerva z obchodu. Ja mám ešte od vlani svoj domáci. Na fotke mi chýba sladká mletá paprika.
- Cibuľu som odstavila z plameňa, pridala som sladkú mletú červenú papriku.
- Vrátila som panvicu na oheň. K cibuli som pridala pečienku, mleté korenie.Chvíľu pečienku pražím.
- Tu je už upražená pečienka, preložená z panvice do hrnca. Ja mám rada šťavu, keby som to nechala v panvici, tak by som jej mala málo.
- Pečienku poprášim l čl solamylu, chvíľu popražím,
- potom pridám paradajkový pretlak.
- Pečienku ešte chvíľu povarím. Do uvarenej dám majoránku. Niekto pridáva aj horčicu.
- K pečienke som podávala varené zemiaky a uhorkový šalát. Soľ som pri varení nepoužila, aby nebola pečienka tvrdá. Osolila som ju až na tanieri. Milovníci pečienky, prajem dobrú chuť.