Dusená bravčová pečienka na cibuľke (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dnes som si bola kúpiť mäso na nedeľu. Kým mi predavačka vydávala, upútala ma bravčová pečienka. Už sme ju nemali hádam aj 2 - 3 roky. Tak som si kúsok zabrala, lebo som nemala uvarené a z nej bol obed rýchlo pripravený. Recept je z mojej prvej písanky, kde som si zapisovala recepty ako mladá gazdinka.

4
porcie
10-15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umytú pečienku som nakrájala asi na 5 cm dlhé slížiky. Podarilo sa mi kúpiť pekný kúsok.Pečienka mala len jeden malý kanálik, ten som samozrejme vyrezala, lebo by bol aj po uvarený tvrdý.
  2. Ma 1 pl domácej bravčovej masti som do sklovita opiekla cibuľu. Pridala som aj mletú rascu. Tiež som ju opiekla.
  3. Budem potrebovať mleté čierne korenie, majoránku, paradajkový pretlak. Kto ho nemá, stačí malá konzerva z obchodu. Ja mám ešte od vlani svoj domáci. Na fotke mi chýba sladká mletá paprika.
  4. Cibuľu som odstavila z plameňa, pridala som sladkú mletú červenú papriku.
  5. Vrátila som panvicu na oheň. K cibuli som pridala pečienku, mleté korenie.Chvíľu pečienku pražím.
  6. Tu je už upražená pečienka, preložená z panvice do hrnca. Ja mám rada šťavu, keby som to nechala v panvici, tak by som jej mala málo.
  7. Pečienku poprášim l čl solamylu, chvíľu popražím,
  8. potom pridám paradajkový pretlak.
  9. Pečienku ešte chvíľu povarím. Do uvarenej dám majoránku. Niekto pridáva aj horčicu.
  10. K pečienke som podávala varené zemiaky a uhorkový šalát. Soľ som pri varení nepoužila, aby nebola pečienka tvrdá. Osolila som ju až na tanieri. Milovníci pečienky, prajem dobrú chuť.