Držkový guláš ala ja (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Celé medzisviatky sme s deťmi hovorili o držkách. Na chalupe sa mi ich nepodarilo kúpiť, tak som spravila guláš až po návrate domov. Takto ho máme radi my v našej rodine.

4-6
porcie
20 minút
príprava
20-30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu si podusím na troche oleja a lyžici bravčovej masti. Cibuľu nechám dobre podusiť, veď držky sú predvarené a nepotrebujú dlhé varenie.
  2. Nakrájam si jednu zelenú papriku a jednu ošúpanú paradajku na kocky,
  3. Pridám k udusenej cibuli, nezabudnem na zemiaky nakrájané tiež na kocky, ochutím soľou, mletým čiernym korením, drvenou rascou a červenou paprikou prípadne gulášovým korením (ale to používam málokedy). Nechám chvíľu orestovať
  4. a podlejem vodou a nechám zeleninu so zemiakmi dusiť. Medzitým si očistím a nakrájam šampiňóny,
  5. a prepláchnem predvarené držky vriacou vodou a nechám odkvapkať.
  6. Do podusenej zeleniny pridám šampiňóny
  7. a držky,
  8. pridám ešte červenú papriku (aby bol guláš krásne červený),
  9. podlejem vodou a nechám povariť, aby sa všetky chute spojili.
  10. Na záver pridám ešte na jemno nakrájané a rozotreté dva strúčiky cesnaku a majoránku. Už nevarím.
  11. A hotová mňamka je pripravená k servírovaniu. Podávam s chlebom, manžel si pridáva aj čilipapričku (ja štipľavé nemôžem).