Držkový guláš ala ja (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Celé medzisviatky sme s deťmi hovorili o držkách. Na chalupe sa mi ich nepodarilo kúpiť, tak som spravila guláš až po návrate domov. Takto ho máme radi my v našej rodine.
4-6 porcie |
20 minút príprava |
20-30 minút tepelná úprava |
Postup
- Očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu si podusím na troche oleja a lyžici bravčovej masti. Cibuľu nechám dobre podusiť, veď držky sú predvarené a nepotrebujú dlhé varenie.
- Nakrájam si jednu zelenú papriku a jednu ošúpanú paradajku na kocky,
- Pridám k udusenej cibuli, nezabudnem na zemiaky nakrájané tiež na kocky, ochutím soľou, mletým čiernym korením, drvenou rascou a červenou paprikou prípadne gulášovým korením (ale to používam málokedy). Nechám chvíľu orestovať
- a podlejem vodou a nechám zeleninu so zemiakmi dusiť. Medzitým si očistím a nakrájam šampiňóny,
- a prepláchnem predvarené držky vriacou vodou a nechám odkvapkať.
- Do podusenej zeleniny pridám šampiňóny
- a držky,
- pridám ešte červenú papriku (aby bol guláš krásne červený),
- podlejem vodou a nechám povariť, aby sa všetky chute spojili.
- Na záver pridám ešte na jemno nakrájané a rozotreté dva strúčiky cesnaku a majoránku. Už nevarím.
- A hotová mňamka je pripravená k servírovaniu. Podávam s chlebom, manžel si pridáva aj čilipapričku (ja štipľavé nemôžem).