Drvené paradajky - polotovar na zimu (fotorecept)
Autor receptu: klaura
Už roky si takto chystám paradajkový polotovar na zimu. Zachová si chuť čerstvých paradajok. Varím z neho polievku (http://varecha.pravda.sk/recepty/polievka-z-cerstvych-rajcin-s-rokfortom-foto/19377-recept.html), dávam pod mäso, po vyredukovaní na pizzu a cestoviny. Je to jednoduché a rýchlo hotové.
Postup
- paradajky umyjeme
- necháme odkvapkať a poprekrajujeme na polovice
- reznou stranou priložíme k strúhadlu a tlakom vnútro paradajky postrúhame ...
- ostane nám tenká šupka a tú odhodíme ... nemám rada šupu v pokrmoch ... :)
- paradajkovú drvinu posolíme, pokoreníme ... kto chce, môze si zmes ochutiť bylinkami (petržlenová vňať, bazakla), pridať papriku, nakrájanou na menšie kocočky, cuketu ...
- a naplníme do pohárov ... dobre uzavrieme a sterilizujeme 15 min. na 90 st.