Domáci kečup ( fotorecept )

Autor receptu: mariaklara

Úroda bola tento rok taká dobrá, že kečup sme robili už druhý krát. Pomáhal mi aj manžel, pretože mňa práve bolela ruka.

30 - 50 minút
príprava
3hodiny minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Musím sa priznať, že úvod som nestihla odfotiť. Paradajky zalejeme vriacou vodou a zbavíme šupky. Takto " vyzlečené " paradajky si ešte pokrájame na menšie kúsky a postavíme ich variť.
  2. Do paradajok pridáme očistené jablká, cibuľu, cesnak. Do vajíčka na čaj dáme bobkový list a korenie.
  3. Toto spolu varíme 2 hodiny.
  4. Jablká sa nám celkom rozvaria. Vajíčko s korením vyberieme a ponorným mixérom rozmixujeme. Potom prepasírujeme, aby sme pretlak zbavili paradajkových zrniečok.
  5. Do takto pripraveného pretlaku pridáme: ocot, soľ, cukor, mleté korenie a mletú papriku.
  6. Takto to ešte varíme do zhustnutia asi 30 - 45 min.
  7. Potom nalievame do pohárikov alebo fliaš, hneď zatvoríme a odkladáme do tzv. " suchého dunctu ".( Do vaničky dám hrubšiu deku a hneď prikrýva druhou. Takto to nechám 2 - 3 dni v garáži pomaličky vychladnúť. ) Počas roka máme dobrý domáci kečup. Veď aspoň vieme, čo sme do neho dali.