Domáce cestoviny
Domáce zemiakové gnocchi s tekvicovou omáčkou
Autor receptu: redakcia
|
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiakové gnocchi: Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí ich ošúpeme a nastrúhame najemno. Do kôpky nastrúhaných zemiakov urobíme jamku, vlejeme do nej rozšľahané vajcia a postupne pridávame múku. Vypracujeme vláčne hladké cesto, múku pridávame podľa potreby.
- Zo zemiakového cesta vytvoríme valček a nakrájame ho na asi dvojcentimetrové dieliky. Vidličkou ich jemne sploštíme a varíme
v osolenej vode asi 2–3 minúty. Keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich dierovanou lyžicou
a preložíme do misy.
- Tekvicová omáčka: Umytú tekvicu rozkrojíme, vydlabeme semienka a nakrájame ju na väčšie kúsky. V kastróle zahrejeme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a tekvicu a spolu orestujeme. Potom zalejeme vývarom a dusíme domäkka. Nakoniec rozmixujeme, vmiešame kyslú smotanu a dochutíme soľou a korením. Omáčku môžeme doplniť strúhaným parmezánom.
- V panvici nasucho opečieme tekvicové semienka. Semienka vyberieme, v panvici rozpustíme maslo a opečieme na ňom dozlatista listy šalvie. Opečenú šalviu vyberieme na tanierik. Na šalviovom masle krátko orestujeme zemiakové cestoviny. Rozdelíme ich na taniere, prelejeme omáčkou, posypeme tekvicovými semienkami, pokvapkáme maslom z panvice a ozdobíme opečenými lístkami šalvie.
|