Gnocchi
Domáce gnocchi so špargľou a šampiňónmi
Autor receptu: redakcia
Postup- Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred.
Vychladnuté očistené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme
vajíčka, múku, mletý muškátový oriešok a soľ. Ručne vypracujeme cesto, s ktorým musíme ihneď pracovať, lebo pridaním soli cesto redne.
- Z cesta robíme male guľky, ktoré vytvarujeme pomocou vidličky na gnocchi. Varíme vo vriacej osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú
na hladinu. Uvarené gnocchi scedíme a necháme odtiecť.
- Na panvici rozpálime olej s maslom, pridáme gnocchi a očistené nakrájané šampiňóny a restujeme do zlatista.
- Pridáme pokrájanú očistenú špargľu
a podlejeme bielym vínom. Víno varením
zredukujeme, pridáme vývar, tymian, soľ
a korenie a krátko povaríme na miernom
ohni. Pridáme studené maslo, a odstavíme
z ohňa. Pridaním masla sa omáčka zahustí.
- Suroviny na pesto z medvedieho cesnaku
rozmixujeme a dekorujeme hotové jedlo
priamo na tanieri podľa chuti spolu s hoblinami parmezánu.
|