Gnocchi

Domáce gnocchi so špargľou a šampiňónmi

Autor receptu: redakcia

4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky uvaríme v šupke, najlepšie deň vopred. Vychladnuté očistené zemiaky nastrúhame najemno, pridáme vajíčka, múku, mletý muškátový oriešok a soľ. Ručne vypracujeme cesto, s ktorým musíme ihneď pracovať, lebo pridaním soli cesto redne.
  2. Z cesta robíme male guľky, ktoré vytvarujeme pomocou vidličky na gnocchi. Varíme vo vriacej osolenej vode, pokiaľ nevyplávajú na hladinu. Uvarené gnocchi scedíme a necháme odtiecť.
  3. Na panvici rozpálime olej s maslom, pridáme gnocchi a očistené nakrájané šampiňóny a restujeme do zlatista.
  4. Pridáme pokrájanú očistenú špargľu a podlejeme bielym vínom. Víno varením zredukujeme, pridáme vývar, tymian, soľ a korenie a krátko povaríme na miernom ohni. Pridáme studené maslo, a odstavíme z ohňa. Pridaním masla sa omáčka zahustí.
  5. Suroviny na pesto z medvedieho cesnaku rozmixujeme a dekorujeme hotové jedlo priamo na tanieri podľa chuti spolu s hoblinami parmezánu.