Kapustové fliačky

Domáce fliačky s karamelizovanou červenou kapustou

Autor receptu: redakcia

Ak máte radšej slanú verziu, môžete cukor vynechať a pridať opraženú cibuľku a slaninku.

4
porcie
25 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Kapustu najemno nastrúhame. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Do hrnca nasypeme cukor a na miernom ohni ho necháme skaramelizovať do zlatohnedej farby. Vsypeme nakrájanú cibuľu, krátko opražíme, pridáme červenú kapustu, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Premiešame, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
  2. Na cesto nasypeme do misy múku, štipku soli, pridáme vajcia, vodu a ručne vymiesime hladké, nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a na doske vyvaľkáme natenko. Nakrájame na pásiky a potom na malé štvorčeky.
  3. Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou. Do vriacej pridáme fliačky, premiešame, aby sa neprilepili o dno. Varíme asi 10 minút, fliačky vyplávajú na povrch.
  4. Uvarené fliačky vyberieme pomocou sitka, preložíme ich do misy, pridáme maslo a jemne premiešame. Na fliačky rozdelíme udusenú kapustu a podľa chuti posypeme cukrom.