Kapustové fliačky
Domáce fliačky s karamelizovanou červenou kapustou
Autor receptu: redakcia
Ak máte radšej slanú verziu, môžete cukor vynechať a pridať opraženú cibuľku a slaninku.
4 porcie |
25 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Kapustu najemno nastrúhame. Olúpanú cibuľu nakrájame nadrobno. Do hrnca nasypeme cukor a na miernom ohni ho necháme skaramelizovať do zlatohnedej farby. Vsypeme nakrájanú cibuľu, krátko opražíme, pridáme červenú kapustu, dochutíme soľou a čerstvo zomletým čiernym korením. Premiešame, podlejeme trochou vody a dusíme domäkka.
- Na cesto nasypeme do misy múku, štipku soli, pridáme vajcia, vodu a ručne vymiesime hladké, nelepivé cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a na doske vyvaľkáme natenko. Nakrájame na pásiky a potom na malé štvorčeky.
- Do väčšieho hrnca dáme variť vodu so soľou. Do vriacej pridáme fliačky, premiešame, aby sa neprilepili o dno. Varíme asi 10 minút, fliačky vyplávajú na povrch.
- Uvarené fliačky vyberieme pomocou sitka, preložíme ich do misy, pridáme maslo a jemne premiešame. Na fliačky rozdelíme udusenú kapustu a podľa chuti posypeme cukrom.