Pečeňová paštéta

Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok

Autor receptu: mysiacik

Doma ju zbožňujeme... Hodí sa k akémukoľvek pečivku a najlepšie na tom je, že večer upečiem, čosi zjeme a šup do chladničky a na druhý deň, raňajky s čerstvým pečivom sú hotové.

15 minút
príprava
70 minút
na 190 °C

Postup

  1. Pečene umyjeme, očistíme a rozmixujeme v mixéri. Pridáme smotanu, vajíčka, olej, trocha korenia a lyžicu vegety. Všetko riadne premiešame metličkou a vylejeme do misy z jenského skla. Zakryjeme alobalom a dáme do rúry na 190 stupňov asi na 45-50 minút, potom odkryjeme a necháme zapiecť. Špajdlou skúšame, či je pašteka hotová Ak áno, vytiahneme a necháme vychladnúť.