Pečeňová paštéta
Domáca pečená paštéta z kuracích pečienok
Autor receptu: mysiacik
Doma ju zbožňujeme... Hodí sa k akémukoľvek pečivku a najlepšie na tom je, že večer
upečiem, čosi zjeme a šup do chladničky a na druhý
deň, raňajky s čerstvým pečivom sú hotové.
15 minút príprava |
70 minút na 190 °C |
Postup
- Pečene umyjeme, očistíme a rozmixujeme v mixéri. Pridáme smotanu, vajíčka, olej, trocha korenia a lyžicu vegety. Všetko riadne premiešame metličkou a vylejeme do misy z jenského skla. Zakryjeme alobalom a dáme do rúry na 190 stupňov asi na 45-50 minút, potom odkryjeme a necháme zapiecť. Špajdlou skúšame, či je pašteka hotová Ak áno, vytiahneme a necháme vychladnúť.