Jaternica
Domáca jaternica v smotanovom cestíčku (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Možno vám tento recept bude pripadať kuriózne, veď kto by už vyprážal jaternicu, keď aj pečená je výborná .Dávno sa pohrávam s tou myšlienkou vypražiť jaternicu v cestíčku. Dnes som to vyskúšala a verte, že je to pochúťka. Hodila by sa aj na posedenie ku pivu čí vínku ako jednohubky.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Domáca jaternica je niečo vždy lákavé v mrazáku.Tentoraz nebude pečená.
- Jaternicu som nakrájala na rovnaké kúsky. Nenechala som ju celkom rozmraziť, lebo ju potrebujem trošku stlačiť, aby nebola guľatá a nestekalo mi cestíčko. Plochou stranou noža som ju trošku pritlačila.
- Pripravila som si cestíčko. Do misy som dala smotanu, vajcia, soľ, múku, prášok do pečiva, mleté korenie.
- Všetko som dobre vymiešala a napokon som nakrájala na drobno listy zeleru a pridala do cestíčka.
- Jaternice som najprv obalila v múke. Na sporák som pripravila masť a olej na zohriatie.
- Okúpala ich v cestíčku.
- Ukladala do horúcej masti, potom som znížila plameň, zakryla pokrievkou a pomaly sa vyprážali.
- Vypražené som ukladala na papierový obrúsok. Kým sa vyprážala aj posledná, pripravila som si prílohu varené zemiaky. Ale sú výborné iba tak so zeleninovým šalátom.
- Jaternice som nakrájala na šikmé plátky.
- Všetko je hotové a nie iba chutné, ale aj pekné.
- Prajem vám dobrú chuť.