Domáca hovädzinka na slanine (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Konečne som dostala domácu hovädinu a úplne čerstvú..keď mi ju priniesli, musela som čakať so zmrazením, pokiaľ vychladne..mäsko má celkom inú chuť ,ako to, čo som kupovala v obchodoch..

6
porcií
20 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tento kus domácej hovädzinky som ani nezmrazila..včera som si ho pripravila do chladničky na dnešné varenie..
  2. pripravila som si cibuľu a slaninu..slaninu som pokrájala na kocky..cesnak pridávam už do hotového jedla.. mäso som pokrájala na kocky..
  3. do rajnice som dala masť, pridala som pokrájanú slaninu a cibuľu a nechala všetko spolu opiecť ..
  4. pridala som umyté mäso..
  5. na tomto slaninovo-cibuľovom základe som nechala mäso dusiť, pokiaľ sa všetka tekutina neodparí...takže zostane iba na tuku..treba miešať..
  6. pridala som rascu, červenú mletú papriku a toto všetko som podliala paradajkovým pretlakom..na pretlaku som dusila mäso 10 min. a premiešavala..
  7. osolila, okorenila a podliala som vodou, iba toľko, aby bolo mäso ponorené..stiahla som plameň, zakryla pokrievkou a pomaly som mäsko dusila do mäkka..po 50.minútach pomalého dusenia, som rozmiešala vo vode múku, pridala som k mäsu a aj cesnak..pokračovala som v pomalom dusení, pokiaľ mäsko nebolo celkom mäkké..
  8. pokiaľ sa mäsko dusilo, dala som si ohriať knedlík, ktorý mávam v mrazničke..pokrájala som ho na plátky..uložila na tanier a pridala výborné mäsko so šťavou..celkom iná chuť mäsa, toto domáce sa skutočne nedá porovnať s marketovým..prajem vám dobrú chuť..