Divinový guláš
Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
120 minút príprava |
Postup- Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso,
osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme pretlak, cesnak a zalejeme červeným vínom. Dusíme
do polomäkka, potom pridáme šípky a dodusíme domäkka. Dochutíme majoránom a čili.
- Toast pokrájame na kocky, z vajec oddelíme
bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Pokrájanú
cibuľu a na malé kocky nakrájanú slaninu opečieme.
- Toast, cibuľu so slaninou, žĺtky, sneh z bielkov a nasekanú vňať spolu premiešame. Zmes ochutíme korením a vytvoríme guľky
(160 g), ktoré pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút. Prekrojíme a podávame s divinovým gulášom.
|