Divinový guláš

Divinový guláš so šípkami a s viedenskou guľkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
120 minút
príprava

Postup

  1. Nakrájanú cibuľu opečieme na masti, pridáme na kocky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a orestujeme. Pridáme pretlak, cesnak a zalejeme červeným vínom. Dusíme do polomäkka, potom pridáme šípky a dodusíme domäkka. Dochutíme majoránom a čili.
  2. Toast pokrájame na kocky, z vajec oddelíme bielky a vyšľaháme z nich tuhý sneh. Pokrájanú cibuľu a na malé kocky nakrájanú slaninu opečieme.
  3. Toast, cibuľu so slaninou, žĺtky, sneh z bielkov a nasekanú vňať spolu premiešame. Zmes ochutíme korením a vytvoríme guľky (160 g), ktoré pečieme pri teplote 150 °C asi 20 minút. Prekrojíme a podávame s divinovým gulášom.