Divinové ragú
Divinové ragú s haluškami z červenej repy
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
40 minút príprava |
60-70 minút na 180 °C |
Postup- Z mäsa odstránime šľachy a blany a mäso nakrájame na kúsky. Opečieme
ho na oleji zo všetkých strán. Ak chcete
mať mäso mimoriadne krehké, namočte ho vopred na noc do jogurtu alebo cmaru.
- Opečené mäso vyberieme z hrnca, osolíme, okoreníme a odložíme bokom. Medzitým ošúpeme a nakrájame mrkvu, cibuľu
a cesnak. Nakrájame aj šalotku a pór.
- V hrnci rozohrejeme maslo, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu a restujeme ju.
- Podlejeme červeným vínom a vývarom
a necháme zovrieť. Pridáme bobkový list, klinčeky, bobule borievky, tymian a nakoniec mäso.
- Dusíme prikryté v hrnci v rúre vyhriatej na 180 °C (horný a dolný ohrev) približne 60–70 minút, kým mäso nie je mäkké.
- Nakoniec z ragú odstránime bobkový list, klinčeky a bobule borievky. Vmiešame créme fraîche (alebo smotanu) a ochutíme soľou, korením a kajenským korením.
- Na halušky zemiaky v šupke vložíme do hrnca
s vodou a uvaríme do mäkka. Ešte teplé ošúpeme a pretlačíme cez lis na zemiaky.
- Predvarenú červenú repu nakrájame na kocky a rozmixujeme najemno. Vložíme do kuchynskej utierky a dôkladne z nej vyžmýkame tekutinu.
- Vyžmýkanú červenú repu zmiešame so zemiakmi, žĺtkom, s múkou, muškátovým orieškom, so soľou a s korením a vypracujeme hladké a mäkké cesto.
- Pracovnú plochu posypeme múkou.
Z cesta vytvarujeme podlhovasté, 2 cm hrubé valčeky. Tie nakrájame na približne
2 cm široké kúsky.
- V hrnci necháme zovrieť vodu, ktorú dobre osolíme. Znížime teplotu a dáme do nej halušky.
- Varíme 3–4 minúty, kým nevyplávajú na povrch. Potom halušky vyberieme a pokvapkáme olejom.
- Na taniere servírujeme ragú a halušky, ozdobíme kúskom pomaranča a smotanou.
|