Divinová paštéta

Autor receptu: redakcia

4-6
porcie
30 minút
príprava
90 minút
na 90 °C

Postup

  1. Divinu uvaríme vo vode spolu s bravčovým lalokom. Po uvarení mäso starostlivo pomelieme na mlynčeku dvakrát na jemno. Zvlášť rozmixujeme pečeň, do ktorej pridáme soľ, korenie a borievky. Nakoniec pridáme rozmixovaný brusnicový kompót s tymianom. Všetko spolu dôkladne pomixujeme a zmiešame s pomletým mäsom. Dôkladne pomiešame, prípadne dochutíme.
  2. Hotovú zmes vkladáme do keramickej misky až po okraj. Miskou dobre pobúchame, aby sa zmes rovnomerne rozložila. Takto pripravenú misku s paštétou vkladáme do vysokého plechu a zalejeme teplou, asi 70–stupňovou vodou. Plech prikryjeme a dáme do konvektomatu (prípadne pečiacej rúry) na 90 °C na jeden a pol hodiny (para + pečenie).
  3. Na záver hotovú terinu necháme na chladnom mieste, aby dobre stuhla. Keď je terina tuhá, zalejeme vrch redukovaným divinovým vývarom z kostí a necháme stuhnúť. Podávame s brusnicovým kompótom, opečeným toastom alebo listovým šalátom.
  4. Náš tip: Dbáme na dôkladné spracovanie surovín, veľmi dôležité je pomletie mäsa dvakrát.