Divá ryža so špenátom, olivovou salsou a rybou (fotorecept)
Autor receptu: kecemis
Wild rice (diva ryza), sa tiez nazyva ako kanadska ryza, indianska ryza, alebo vodne vlocky. V minulosti bola pestovana v Severnej Amerike a v Cine. Rastie v plytkych vodach a indiani ju zbierali z kanoe. V sucastnosti najvacsim producentom je Kanadska provincial Saskatchewan. K dalsim velkym producentom patri Australia a Madarsko. (Wikipedia)
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Dame si varit osolenu vodu a uvarim si rizu, slovensku ryzu......... podla navodu.
V miske si za ten cas zmiesame nasekane paradejky, nasekane olivy, nasekanou vnatkou a olivovy olej. Nehame postat.
- Na pripravu ryze si v miske si zmiesam olivovy olej, nasekany kopor, citronovu stavu, sol a korenie a cherry paradajky nakrajane na polovicky, kto rad aj na stvrtky.
Na rozpalenom oleji si oprazim cesnak do zmaknutia, asi 1 minute, za obcasneho miesania.
- Pridam spenatove listky a za obcasneho miesania varim asi 3 minuty, kym listky nezvednu.
- Hotovy spenat pridam k ryzi a premiesam.
- Pridam nasekane paradajky, kopor, citronovu stavu, olej a sol s korenim a zamiesam.
- A uz len pre uplnost, vec ktoru poznate. Osolenu a okorenenu rybu oprazim na masle.
- Mozem podavat. Spenatovu ryzu, na to rybu a na koniec olivovu salsu.