Divá ryža so špenátom, olivovou salsou a rybou (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Wild rice (diva ryza), sa tiez nazyva ako kanadska ryza, indianska ryza, alebo vodne vlocky. V minulosti bola pestovana v Severnej Amerike a v Cine. Rastie v plytkych vodach a indiani ju zbierali z kanoe. V sucastnosti najvacsim producentom je Kanadska provincial Saskatchewan. K dalsim velkym producentom patri Australia a Madarsko. (Wikipedia)

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Dame si varit osolenu vodu a uvarim si rizu, slovensku ryzu......... podla navodu. V miske si za ten cas zmiesame nasekane paradejky, nasekane olivy, nasekanou vnatkou a olivovy olej. Nehame postat.
  2. Na pripravu ryze si v miske si zmiesam olivovy olej, nasekany kopor, citronovu stavu, sol a korenie a cherry paradajky nakrajane na polovicky, kto rad aj na stvrtky. Na rozpalenom oleji si oprazim cesnak do zmaknutia, asi 1 minute, za obcasneho miesania.
  3. Pridam spenatove listky a za obcasneho miesania varim asi 3 minuty, kym listky nezvednu.
  4. Hotovy spenat pridam k ryzi a premiesam.
  5. Pridam nasekane paradajky, kopor, citronovu stavu, olej a sol s korenim a zamiesam.
  6. A uz len pre uplnost, vec ktoru poznate. Osolenu a okorenenu rybu oprazim na masle.
  7. Mozem podavat. Spenatovu ryzu, na to rybu a na koniec olivovu salsu.