Bravčový eintopf

Dedkov hrniec (fotorecept)

Autor receptu: jack

Jednoduchý a rýchly obed pre každého.

4
porcie
30 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bôčik a pečienku si umyjeme.
  2. Nakrájame mäso aj pečienku na malé kocky.
  3. Bôčik dáme do hrnca na spodok, osolíme a okoreníme. Naň dáme nadrobno posekanú cibuľu aj por.
  4. Na to položíme pokrájanú bravčovú pečeň. Okoreníme.
  5. Na vrch poukladáme kolieska očistených zemiakov, posypeme ich posekanou bazalkou (môžte použiť aj sušenú). Posypeme aj petržlenovou vňaťou.
  6. Všetko podlejeme vývarom a pivom. Pomaly prikryté dusíme 40-50 minút.
  7. Podávame z dusenou zeleninou ozdobené porikom. Dobrú chuť Vám prajem.