Bravčový eintopf
Dedkov hrniec (fotorecept)
Autor receptu: jack
Jednoduchý a rýchly obed pre každého.
4 porcie |
30 minút príprava |
40-50 minút tepelná úprava |
Postup
- Bôčik a pečienku si umyjeme.
- Nakrájame mäso aj pečienku na malé kocky.
- Bôčik dáme do hrnca na spodok, osolíme a okoreníme. Naň dáme nadrobno posekanú cibuľu aj por.
- Na to položíme pokrájanú bravčovú pečeň. Okoreníme.
- Na vrch poukladáme kolieska očistených zemiakov, posypeme ich posekanou bazalkou (môžte použiť aj sušenú). Posypeme aj petržlenovou vňaťou.
- Všetko podlejeme vývarom a pivom. Pomaly prikryté dusíme 40-50 minút.
- Podávame z dusenou zeleninou ozdobené porikom. Dobrú chuť Vám prajem.