Daniel na mede s hubovou kašou

Autor receptu: ziziak

Toto jedlo som pripravoval v jednej menej známej reštaurácii v horách, kďe sme mali poženhane veľa diviny. Recept je jednoduchý, netreba nič pripravovať deň popredu a ani sa trápiť, či sa niečo nepokazí.

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Ja mäso narezávam na valčeky s priemerom asi 6-7 cm. Mäso nakoreníme a na panvici s olejom ho uzavrieme. Mäso preložíme do hlbokého pekáča a podlejeme troškou vody. Pečieme cca 15 minút na teplote 200 stupňov. Zatiaľ čo sa mäsko pečie, pokrájame pólku jarnej cibuľky a na oleji ju orestujeme, pridáme med a necháme ho trochu skaramelizovať. Po 15 minútach pečenia teplotu znížime na 160 stupňov pridáme cibuľku ktorá nám zostala a ďalej pečieme 20 minút. Nezabúdať dolievať vodu. Pred dokončením výpek prejemeje do misky a mäso v pekáči poprelievame medom z panvice a necháme asi 5 minút v rúre, ktorú už môže vypnúť.
  2. Kaša: : Šampióny nasekané na menšie kúsky osmahneme na oleji a pridáme nakrájaný pór, ktorý by mal byť po správnosti nasekaný na julienne. Ja ho aj tak neskôr mixujem, čiže je to jedno. Pokiaľ panvica ochladne, ešte stihne zmäknúť. Do vysokej misky dám výpek, šampióny s pórom a cesnak, smotanu vymixujem ponorným mixérom a dochutím korením a soľou podľa chuti. Servírujem :)