Cviklový šalát (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Tento recept som hľadala dlho, až sa mi ho podarilo vidieť v repríze TV Regina. Robila ho tam pani Marie Formáčková. Trošku mi pripomína tým vrstvovaním Mimózu od @mariamky. Výborné hlavné jedlo.

Suroviny

Postup

  1. Nachystáme si uvarené a ošúpané zemiaky, cvikľu a vajíčka.
  2. Tiež si nachystáme misu, do ktorej budeme šalát vrstviť. Začíname zemiakmi, ktoré postrúhame na hrubých slzách a rozvrstvíme. Posolíme a okoreníme. Na zemiaky rozhodíme kúsky šunky, alebo, ako v mojom prípade udusené morčacie mäsko.
  3. Na mäsko postrúhame na hrubých slzách uvarenú červenú repu a vajíčko.
  4. V tomto bode je rozhodnutie na Vás. Buď si dajte klasickú majonézu, alebo ako ja, urobte si smotanový dressing zo smotany, 1ČL horčice, 1PL olivového oleja, soli, korenia, pár kvapiek citrónovej šťavy. Zamiešať. Toto zopakujete dva krát.
  5. A natrieme na cviklu s vajíčkom. Tento postup budeme opakovať, kým neminieme všetky suroviny. Ja som robila tri vrstvy. Nedávala som akurát poslednú vrstvu smotany, ale končila som repou a vajíčkom, aby to nebolo moc presmotanované.
  6. Zakryjeme alobalom a necháme pár hodín odležať v chladničke.
  7. Rozbalíme a môžeme podávať buď s pečivom, chlebom, alebo aj samé. Stojí za to a ďakujem pani Formáčkovej, že sa s receptom podelila. Výborný, sýty a chutný šalat.