Pečená fazuľa
Cvikla, zemiaky a červená fazuľa na plechu
Autor receptu: mitzy
Sýte jedlo, príloha, obed, či večera.
4 porcie |
10 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Cviklu a zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a vložíme na plech potretý olejom. Červenú cibuľu zbavíme šupy, umyjeme, pokrájame a pridáme na plech. Zalejeme rovnomerne červenou fazuľou z konzervy aj s nálevom. Prelejeme olejom, osolíme, premiešame, posypeme korením a bylinkami. Zakryjeme papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút v rúre na 200 stupňov. Potom papier odstránime, premiešame a dopekáme asi 20 minút. (V prípade potreby podlejeme trochou vody.)
- Podávame teplé, ozdobené napríklad majonézou z červenej šošovice s pažítkou. Skladujeme v uzavretej nádobe s vekom v chladničke: jedlo vydrží aj na tretí deň chutné.