Pečená fazuľa

Cvikla, zemiaky a červená fazuľa na plechu

Autor receptu: mitzy

Sýte jedlo, príloha, obed, či večera.

4
porcie
10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Postup

  1. Cviklu a zemiaky očistíme, umyjeme, pokrájame na malé kocky a vložíme na plech potretý olejom. Červenú cibuľu zbavíme šupy, umyjeme, pokrájame a pridáme na plech. Zalejeme rovnomerne červenou fazuľou z konzervy aj s nálevom. Prelejeme olejom, osolíme, premiešame, posypeme korením a bylinkami. Zakryjeme papierom na pečenie a pečieme cca 30 minút v rúre na 200 stupňov. Potom papier odstránime, premiešame a dopekáme asi 20 minút. (V prípade potreby podlejeme trochou vody.)
  2. Podávame teplé, ozdobené napríklad majonézou z červenej šošovice s pažítkou. Skladujeme v uzavretej nádobe s vekom v chladničke: jedlo vydrží aj na tretí deň chutné.