Cuketovo-syrové fašírky
Cuketovo-syrové fašírky (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Možno už unavujem s cuketami. Ale ostalo mi pol cukety čo som varila polievku, tak som
ju hneď spracovala a teda tak ako som už písala v
recepte na polievku, dnešný obed u nás bol v znamení cukety.
20 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Tu sú suroviny na fašírku.
- Cuketu si na jemno nastrúhame. Tak ako som v predchádzajúcom recepte na polievku písala, že som použila polovicu očistenej cukety, Ak máte mladú nemusíte čistiť môžete nastrúhať celú. Trochu ju nasolíme a necháme odležať.
Taktiež si nastrúhate syr. Ja som dala polovicu údeného a polovicu neúdeného syra Eidam.
Cuketu som dobre vyžmýkala pridala korenie, mletú rascu, majoránku, pretlačený cesnak a vajíčka.
- Suroviny som dobre vymiešala a videlo sa mi to riedke, tak som pridala trocha strúhanky a robila fašírky, ktoré som na oleji vyprážala.
- Podávala som s pečenými zemiakmi. Tie som si uvarila v kožke, nakrájala na plech kde som dala papier na pečenie na polovice, každú som natrela olivovým olejem trochu nasolila a posypala mletou rascou. Upiekla v rúre.
- K tomu som podávala cesnakový dip.
Tatarská omáčka pochúťková smotana cesnak a mleté korenie som dobre premiešala.
No a obed bol hotový.
- Tiež neuvádzam presne suroviny záleží na Vás koľko Vás je doma stravníkov.