Pečený tuniak
Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
15 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup- Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom korení a sezame. Na rozpálenom olivovom oleji tuniaka opečieme z oboch strán – spolu asi šesť minút tak, aby zostal v strede ružový.
- Wasabi pyré: Zemiaky uvarené v šupke očistíme a nastrúhame najemno. Špenátové listy rozmixujeme ponorným mixérom v 50 ml vody. Na panvici spolu zemiaky so špenátom prehrejeme a spojíme do kompaktnej zmesi, dochutíme soľou, korením a wasabi pastou. Pri podávaní dvoma lyžicami vytvárame z kaše halušky.
- Cuketové carpaccio: Baby cukety nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme olivovým olejom, limetkovou šťavou, soľou a korením. Kladieme na tanier cez seba.
|