Cuketa plnená mletým mäsom (fotorecept)

Autor receptu: jablonovykvet

10 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najskôr som si dala variť 3 vajcia a kým sa varili na tvrdo, ochutila som si mäso. Dala som iba soľ, čierne mleté korenie a červenú papriku, nič viac. Ale podľa chuti si niekto kľudne môže pridať aj majoránku, petržlen, či surové vajce.
  2. Cukinu som ošúpala a stred vydlabala. Na spodok som dala trochu mletého mäsa, na to vrstvu kápie a na to do každej polovice cukiny tri polovice vajca. Toto všetko som prekryla zvyškom mletého mäsa.
  3. Rúru som nechala vyhriať na 200°C a kým sa vyhriala, postrúhala som si syr. Ja som mala k dispozícii údený ovčí, ale kľudne môžete dať aký máte k dispozícii, alebo aj skombinovať napr. eidam a trochu nivy.
  4. No a potom už len šup do rúry piecť na asi 40 minút. Treba rátať s tým, že cukina pustí šťavu a keďže je aj ošúpaná, povolí v stenách. Výsledok vyzerá asi takto. My sme ju jedli len tak s chlebom, ale hodia sa k tomu aj zemiaky.