Citrónovo-zázvorová marinovaná kuracina (fotorecept)

Autor receptu: kecemis

Takto pripravene kura patri k nasim oblubenym. Pripravujem ho hlavne v lete, ked sa da urobit vonku na grille. Daju sa pouzit kuracie stehna, prsia, alebo ak sa robia doma na panvici aj kuracina nakrajana na vacsie kusky. Je to vyborne aj za student, nakrajane na kusky a premiesane so zeleninovym salatom. Ak pouzijete bezlepkovu sojovu omacku, mozu tento recept pouzivat aj ludia citlivy na gluten.

4-6
porcie
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravil som si koreniny, ocistil zazvor a osupal citron.
  2. Zazvor, citronovu koru a cesnak som nasekal na mensie kusky.
  3. K nim som pridal olivovy olej, sezamovy olej sojovu omacku a zvysne koreniny. Dobre premiesam.
  4. Pridam kuracinu a dobre premiesam aby boli dobre obalene vsetky kusky. Uzavriem nadobu a neham postat minimalne 4 hodiny v chladnicke. Idealne je ich nehat postat 1 den.
  5. Rozohrejem si gril a poukladam na gril a grilujem.
  6. Takto moj pomocnik obracal meso pocas grilovania. Ja som si zatial daval pohar dobreho cerveneho vina.
  7. Ja som podaval s Jarným šalátom zo špargle, cvikle a baby carrots. Ale prilohu neham na vas a vasu chut.