Cibuľový šalát so sedanom (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Konečne sa ukázalo slniečko a s ním aj viacej zeleniny na pultoch predajní. Po dlhšom
čase diét prišla neskutočná chuť na niečo nezdravé. Ale aby som nezdravé vyvážila
niečím zdravším, urobila som cibuľový šalát so sedanom (stopkový zeler). Remcula,
neodpisovala som! Tvoj je tiež nádherný. Obmien tohto jednoduchého, ale chutného
šalátu je nekonečne veľa.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Začína sa to klasicky, umyté zemiaky dám variť do osolenej vody.
- Medzitým si do druhého kastrólika dám zovrieť vodu ochutenú soľou, mletým čiernym korením, kryštálovým cukrom a octom. Pridám nakrájanú cibuľu a nechám prejsť varom.
- Nachystám si stonky zeleru,
- očistím ich od fúzov,
- nakrájam
- a pridám do uvareného nálevu. Nechám postáť, stopky zeleru trošku zmäknú, ale zostanú krásne chrumkavé.
- Tu zas nastupuje klasika. Uvarené zemiaky očistím a nakrájam na kolieska. Zalejem teplým nálevom, premiešam a trochu pomastím výpekom. Tentoraz to bol výpek zo syrového mletého rezňa. Tajne dúfam, že moja lekárka sem nechodí....
- A tu je komplet porcia.