Cibuľový šalát (fotorecept)

Autor receptu: elekra

Robievam ho rada práve preto, že môže mať rôzne obmeny. Dnes bude základný recept.

4-6
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyté zemiaky varíme v šupke v osolenej vode cca 20-30 minút.
  2. Uvarené zemiaky schladíme v studenej vode a ošúpeme,
  3. nakrájame na plátky
  4. a zalejeme uvareným nálevom.
  5. Nálev si pripravíme z vody, čierneho mletého korenia, soli, kryštálového cukru, octu a samozrejme z nakrájanej cibule.
  6. Všetky suroviny necháme prejsť varom, ochutnáme aby bol nálev podľa našej chuti a zalejeme ním nakrájané zemiaky. Premiešame a necháme odstáť. Nálevu sa nemusíme báť, keď ho je trochu viac, zemiaky ho do seba nasajú. Nezabudnime poliať šalát kvalitným olejom.
  7. Pre obmenu môžeme pridať natvrdo uvarené vajce, zelený hrášok (mám rada mrazený a prevarený v náleve) alebo kyslú uhorku nakrájanú na kocky. U nás bol s kuracími nugetkami (kuracie prsíčka vysmážané v klasickom trojobale so sezamovými semienkami).