Chuťovka s ovčím syrom (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Ak máme možnosť,tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr.Je to ozaj naša Slovenská dobrota.Býva to v tomto čase,keď sú už ovečky dávno na paši. Syr vysmážam,grilujem,ale najradšej ho mám v prirodzenej forme. Ponúkam vám malé chuťovky,ktoré dobre padnú v tomto čase.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Do oleja pokrájame očistený cesnak.Neskôr bazalku.Rožky pokrájame na šikmo.Paradajky na krúžky.
  2. Pokrájané rožky,potreté cesnakovým olejom s bazalkou a opečené ako krutóny.
  3. Cibuľa pokrájaná na kolieska a obalená sladkou paprikou.V prostriedku je narezaný na drobno ovčí syr,ktorý mi ostával pri vykrajovaní koliesok zo syra.Tie som potom vložila do koliesok s cibuľky.
  4. Potretý rožtek olejom.Ide na opečenie.
  5. Pripravená obloha na krutóny.Po uložení oblohy pokapéme olejom,osolíme okoreníme,pridáme pažitku.
  6. Opečené rožky.
  7. Hotová chuťovka.
  8. A zapíjali sme citrónovo jahodovým drinkom.