Chuťovka s ovčím syrom (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Ak máme možnosť,tak vždy si zadovážime čerstvý ovčí syr.Je to ozaj naša Slovenská dobrota.Býva to v tomto čase,keď sú už ovečky dávno na paši. Syr vysmážam,grilujem,ale najradšej ho mám v prirodzenej forme.
Ponúkam vám malé chuťovky,ktoré dobre padnú v tomto čase.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 150 °C |
Postup
- Do oleja pokrájame očistený cesnak.Neskôr bazalku.Rožky pokrájame na šikmo.Paradajky na krúžky.
- Pokrájané rožky,potreté cesnakovým olejom s bazalkou a opečené ako krutóny.
- Cibuľa pokrájaná na kolieska a obalená sladkou paprikou.V prostriedku je narezaný na drobno ovčí syr,ktorý mi ostával pri vykrajovaní koliesok zo syra.Tie som potom vložila do koliesok s cibuľky.
- Potretý rožtek olejom.Ide na opečenie.
- Pripravená obloha na krutóny.Po uložení oblohy pokapéme olejom,osolíme okoreníme,pridáme pažitku.
- Opečené rožky.
- Hotová chuťovka.
- A zapíjali sme citrónovo jahodovým drinkom.