Cestoviny
Chutné a jednoduché tagliatelle s paprikovou omáčkou
Autor receptu: sarina
Nedávno som sa zúčastnila na jednej veselej a krásnej svadbe, kde
samozrejme podávali aj výborne
jedlo. Keďže som vegetariánka, dostala som špeciálne menu,
ktorého súčasťou boli fantastické
paprikové cestoviny. Od chvíle
ochutnania som na ne nemohla
prestať myslieť. A preto som sa
pokúsila vytvoriť
podobnú dobrotu aj v mojej
kuchyni. Podarilo sa a chutia ešte
lepšie!
2 porcie |
25-30 minút príprava |
Postup
- V prvom rade si predhrejeme rúru na 200 °C. Papriku očistíme a nakrájame pozdĺžne približne na štvrtiny a ešte na polovicu. Uložíme na menší pekáč, pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľu, ktorej vrstvy od seba pooddeľujeme a ošúpané strúčiky cesnaku vcelku. Polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme a dáme piecť asi na 15 minút.
- Medzitým si dáme variť tagliatelle podľa bežného postupu. Cestoviny po uvarení necedíme, necháme ich v hrnci s vodou.
- Keď je zelenina upečená, vložíme ju do mixéra, pridáme ricottu a mixujeme do hladka.
- Omáčku nalejeme na panvicu a zohrievame, pričom priamo z vody pridávame cestoviny. Zamiešame a máme hotovo. Môžeme posypať strúhaným syrom.