Cestoviny

Chutné a jednoduché tagliatelle s paprikovou omáčkou

Autor receptu: sarina

Nedávno som sa zúčastnila na jednej veselej a krásnej svadbe, kde samozrejme podávali aj výborne jedlo. Keďže som vegetariánka, dostala som špeciálne menu, ktorého súčasťou boli fantastické paprikové cestoviny. Od chvíle ochutnania som na ne nemohla prestať myslieť. A preto som sa pokúsila vytvoriť podobnú dobrotu aj v mojej kuchyni. Podarilo sa a chutia ešte lepšie!

2
porcie
25-30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. V prvom rade si predhrejeme rúru na 200 °C. Papriku očistíme a nakrájame pozdĺžne približne na štvrtiny a ešte na polovicu. Uložíme na menší pekáč, pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľu, ktorej vrstvy od seba pooddeľujeme a ošúpané strúčiky cesnaku vcelku. Polejeme trochou olivového oleja, osolíme, okoreníme a dáme piecť asi na 15 minút.
  2. Medzitým si dáme variť tagliatelle podľa bežného postupu. Cestoviny po uvarení necedíme, necháme ich v hrnci s vodou.
  3. Keď je zelenina upečená, vložíme ju do mixéra, pridáme ricottu a mixujeme do hladka.
  4. Omáčku nalejeme na panvicu a zohrievame, pričom priamo z vody pridávame cestoviny. Zamiešame a máme hotovo. Môžeme posypať strúhaným syrom.