Chrumkavý zemiak

Autor receptu: vikulqa

Inšpirovala som sa na dovolenke v Bulharsku , kde sme boli toto leto s priateľom. Predávali tam zvláštne nakrájaný zemiak ako špirála a bol napichnutý na špilke. Bolo to veľmi chrumkavé a po návrate domov ma napadlo toto. Budem to určite robiť častejšie, keďže milujem chipsy a tento zemiak chutí podobne.

1
porcia
10 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do neošúpaného, poriadne umytého zemiačika urobíme zárezy ako sú na fotke, tak aby sa nerozpadol. Očistíme si cesnak, nakrájame ho na plátky, ktoré napcháme do medzier. Osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. ( Môže sa vrch potrieť rozpusteným maslom )
  2. Dresing: Do smotany dáme červenú mletú papriku a kečup. Premiešame.
  3. Do šalátu som dala paradajku, hlávkový šalát, olivy a červenú kapustu nakrájanú na tenké pásiky. Ale je na každom aký šalát si zvolí k tomuto jedlu je to jedno.
  4. Tento recept je jednoduchý, dá sa povedať že aj rýchly. Veď v jednoduchosti je krása. A keď vám deti nechcú papať, stačí tomu zemiaku urobiť oči, ako urobila moja kamarátka a povedať, že je to húsenica :D Dresing taktiež jednoduchý, ideálne ak nestíhate ako sa to stáva mne popri škole a práci. ( Niekedy nieje čas ani jesť )Zemiak zvyknem napchať niekedy aj slaninou, cibuľou, červenou paprikou, alebo aj všetkým naraz :D Je úplne jedno čo tam bude :)