Chlpaté knedlíky s kyslou kapustou

Autor receptu: mariana1982

Už tu podobný recept je, ale tento je trochu iný. Jedná sa o staré české ľudové jedlo, veľmi sýte a jednoduché. Chlpaté sú preto, lebo po uvarení odstávajú z nich zemiakové nitky. Dobré sú aj na druhý či tretí deň, len tak opečené na panvici.

Postup

  1. Zo zemiakov, soli, múky (ja dávam aj celozrnnú), vajec vypracujeme husté cesto. Necháme ho odpočívať takú hodinku. Zatiaľ si uvaríme kyslú kapustu (väčšie množstvo) vo vode až je mäkká, potom ju scedíme cez sito a vysypeme na pekáč. Potom nakrájame slaninku dosť veľké množstvo a rozpražíme, následne vylejeme do kapusty a zamiešame. Dáme zovrieť osolenú vodu a lyžicou do nej hádžeme menšie halušky, dbáme aby sa neprilepili o spodok hrnca, prípadne nadvihneme. Keď vyplávajú navrch, povaríme ešte takých 5 minút minimálne, aby sa zemiaky dôkladne uvarili, inak sčernajú. Uvarené halušky dáme do kapusty so slaninou a všetko zamiešame, prichutíme soľou a korením. Podávame ešte teplé.