Chilli con carne

Chilli con carne

Autor receptu: redakcia

Kto by nepoznal túto mexickú špecialitu? Keď ju pripravujem v kempe, nálada stúpne úplne každému.* Či už ho naložím do tortily, zasypem čedarom a zapečiem ako quesadillu, alebo ho podávam s ryžou udusenou na tlejúcich uhlíkoch, každý si príde na svoje.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vo woku rozpálime olej, na ktorom speníme najemno nakrájanú cibuľu. Po dvoch minútach pridáme najemno nakrájaný cesnak, premiešame a pridáme mleté mäso. Mäso opekáme a miešame, kým sa nerozpadne na malé kúsky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, ale až vtedy, keď je dobre orestované, inak by začalo púšťať vodu a nebolo by také šťavnaté. Zmes zaprášime mletou paprikou, pridáme najemno nasekané čili papričky, spolu s paprikou nakrájanou na malé kocky. Všetko spolu restujeme asi 3–4 minúty.
  2. Pridáme drvené paradajky, fazuľu v paradajkovej omáčke a kukuricu. Opäť premiešame a podusíme asi 10 minút, aby sa prepojili chute.
  3. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, hnedým cukrom a podávame. Ideálnou prílohou sú kukuričné čipsy nachos.
  4. Lyžica kyslej smotany na tanieri spôsobí skutočnú radosť. Aj vtedy, ak to s čili papričkami náhodou trochu preženieme, smotana chuť zmierni. A tri kocky horkej čokolády pridané do takmer hotového chilli con carne odpália váš mexický klobúk až do stratosféry :)