Chilli con carne
Chilli con carne
Autor receptu: redakcia
Kto by nepoznal túto mexickú špecialitu? Keď ju pripravujem
v kempe, nálada stúpne úplne každému.* Či už ho naložím do tortily, zasypem čedarom a zapečiem ako quesadillu, alebo ho podávam s ryžou udusenou na tlejúcich uhlíkoch, každý si príde na svoje.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Vo woku rozpálime olej, na ktorom speníme najemno nakrájanú cibuľu. Po dvoch minútach pridáme najemno
nakrájaný cesnak, premiešame a pridáme mleté mäso. Mäso opekáme a miešame, kým sa nerozpadne na malé kúsky. Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, ale až vtedy, keď je dobre orestované, inak by začalo púšťať vodu a nebolo by také šťavnaté. Zmes zaprášime mletou paprikou, pridáme najemno nasekané čili papričky, spolu s paprikou nakrájanou na malé kocky. Všetko spolu restujeme asi 3–4 minúty.
- Pridáme drvené paradajky, fazuľu v paradajkovej omáčke a kukuricu. Opäť premiešame a podusíme asi 10 minút, aby sa prepojili chute.
- Ochutíme soľou, mletým čiernym korením, hnedým cukrom a podávame. Ideálnou prílohou sú kukuričné čipsy nachos.
- Lyžica kyslej
smotany na tanieri spôsobí skutočnú radosť. Aj vtedy, ak to s čili papričkami náhodou trochu preženieme, smotana chuť zmierni.
A tri kocky horkej čokolády pridané do takmer hotového chilli con carne odpália váš mexický klobúk až do stratosféry :)