Cestoviny s medvedím cesnakom (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Dostala som krabicu mackového cesnaku, tak treba využiť.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do menšieho woku som dala olej zo sušených paradajok a trochu som na ňom opiekla strúčik cesnaku, ten som potom vyhodila. Do woku som dala paradajky z konzervy, čerstvé sú ešte bez chuti, farby a zápachu, premiešala som chvíľu, pridala korenie, chilli, bazalku, sušené paradajky a sardely. Jasné, že zároveň som si dala variť cestoviny.
  2. Chvíľu som to povarila, asi 5 min., pridala som pecorino a nakrájaný mackový cesnak, premiešala som a dala bokom. Ochutnala som a len mierne dosolila.
  3. Uvarené farfalle som scedila a pridala do woku, vrátila na sporák a premiešala asi 1 min.
  4. Na tanieri som ozdobila bazalkou, ešte som posypala syrom a zakvapla oliváčom, čo ale nie je nutné.
  5. Malý jarný pozdrav na záver: