Cestoviny s kuracím mäsom a baby špenátom v smotanovej omáčke

Autor receptu: eviana

...rýchle jedlo skvelej chuti - u nás veľmi obľúbené... alebo špenát, ktorý aj odporcovia špenátu radi do úst vložia :)

5-6
porcií
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Špenát si umyjeme a osušíme. Kuracie prsia nakrájame na malé kúsky, posypeme soľou a mletým korením.
  2. Na masle sprudka osmažíme kuracie prsia - max. 3 minúty, len aby sa zatiahli, ale aby zbytočne nevyschli. Potom ich vyberieme a necháme chvíľočku odpočívať, zatiaľ si dokončíme omáčku.
  3. ...do výpeku nastrúhame, resp. pretlačíme cesnak, necháme prebublať
  4. ...pridáme lístočky špenátu, len chvíľočku zahrejeme vo výpeku
  5. ...zalejeme smotanou, necháme prevrieť
  6. ...dochutíme solčankou, prípadne ešte pridáme - ak si žiada - mleté korenie
  7. ...pridáme odpočinuté mäsko aj so šťavou, ktorú si pustilo
  8. ...necháme len prevrieť a odložíme z ohňa. Ideálne je robiť to tak, že popri dokončovaní omáčky uvariť aj cestoviny a v konečnej fáze ich rovno z vody pridávať do omáčky... a hneď konzumovať. Lahodné rýchle chutné jedlo... praxou dokázané, že chutí aj odporcom špenátu :)