Cestoviny s cuketou, kuracím mäsom a kozím syrom

Autor receptu: podravka

Komerčný recept<br />Kapsičky z kuracích pŕs plnené zmesou vytvorenou zo syra, zelenej časti cibule, petržlenovej vňati a oregana v kombinácii s bielym vínom vytvoria skvelú chuť. Podávajte s cestovinami a vychutnávajte si ľahké, svieže a lahodné jedlo.

4
porcie
45 minút
príprava

Postup

  1. Kuracie prsia narežeme nožom a vytvoríme malú kapsičku, ktorú naplníne zmesou syra, zelených častí mladej cibuľky, a pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a oregano.
  2. Hotové kapsičky osolíme a okoreníme, prelejeme vínom a necháme marinovať.
  3. Biele časti mladej cibuľky nakrájame a speníme na olivovom oleji do zlatista.
  4. Pridáme na plátky nakrájanú cuketu, cherry paradajky prekrojené na polovicu, cesnak, zvyšnú petržlenovú vňať, slepačí bujón a podlejeme vodou. Varíme až do zmäknutia zeleniny.
  5. Pridáme uvarené cestoviny a jemne premiešame.
  6. Kuracie mäso krátko opečieme na panvici alebo grile a potom pečieme ešte 12 minút v rúre predhriatej na 180 °C.
  7. Keď je mäso upečené, opatrne ho nakrájame a podávame s pripravenými cestovinami a zeleninou.