Cestoviny
Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept)
Autor receptu: kucharka
Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach, slanina...
Ja vám ponúkam tento, ktorý robíme u nás doma.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Na olivovom oleji opečieme strúčik cesnaku, aby rozvoňal.
- Pridáme nasekané mäso, posolíme a pokoreníme a sprudka opečieme na silnom ohni, aby mäso chytilo farbu.
- Pridáme lúpané paradajky (môže byť aj pretlak), pomiešame a prikryté dusíme asi 40 minút, alebo dokedy mäso nezmäkne.
- Pridáme cestoviny. Najlepšie sú v tvare akoby slížikov. Poriadne premiešame.
- Zalejeme vodou, malo by to byť trochu nad cestoviny, asi tak centimeter. Premiešame. Posolíme.
Prikryté varíme asi tak 10-12 minút, podľa cestovín.
- Hotovo.
- Môžeme posypať syrom. Dobrú chuť.