Cestoviny

Cestoviny s bravčovými rebierkami (Fideos a la cassola) (fotorecept)

Autor receptu: kucharka

Ďalšie jednoduché katalánske jedlo. Každá rodina má svoj recept, môže sa pridať klobáska, hrach, slanina... Ja vám ponúkam tento, ktorý robíme u nás doma.

4-6
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na olivovom oleji opečieme strúčik cesnaku, aby rozvoňal.
  2. Pridáme nasekané mäso, posolíme a pokoreníme a sprudka opečieme na silnom ohni, aby mäso chytilo farbu.
  3. Pridáme lúpané paradajky (môže byť aj pretlak), pomiešame a prikryté dusíme asi 40 minút, alebo dokedy mäso nezmäkne.
  4. Pridáme cestoviny. Najlepšie sú v tvare akoby slížikov. Poriadne premiešame.
  5. Zalejeme vodou, malo by to byť trochu nad cestoviny, asi tak centimeter. Premiešame. Posolíme. Prikryté varíme asi tak 10-12 minút, podľa cestovín.
  6. Hotovo.
  7. Môžeme posypať syrom. Dobrú chuť.