Cestoviny

Cestoviny s bazalkovým tofu (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť. *Paradajky a bazalka sú veľmi dobre ladiacimi surovinami, takže čo tak tento recept?

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme.
  2. Medzitým nakrájame do misy paradajky na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti) a pridáme prelisovaný cesnak. Premiešame.
  3. Na paradajky nadrobíme bazalkové tofu.
  4. Osolíme a okoreníme, pridáme olej a premiešame.
  5. Scedené cestoviny pridáme k paradajkám s tofu spolu s nasekanou čerstvou bazalkou a dobre premiešame.
  6. Ihneď podávame. Na tanieri ozdobíme lístkom bazalky.