Cestoviny
Cestoviny s bazalkovým tofu (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tofu je surovinou na prípravu mnohých jedál. Jeho príchuť volíme podľa toho, čo z neho chceme pripraviť. *Paradajky a bazalka sú veľmi dobre ladiacimi surovinami, takže čo tak tento recept?
4 porcie |
15 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme.
- Medzitým nakrájame do misy paradajky na polovice alebo štvrtiny (podľa veľkosti) a pridáme prelisovaný cesnak.
Premiešame.
- Na paradajky nadrobíme bazalkové tofu.
- Osolíme a okoreníme, pridáme olej a premiešame.
- Scedené cestoviny pridáme k paradajkám s tofu spolu s nasekanou čerstvou bazalkou a dobre premiešame.
- Ihneď podávame. Na tanieri ozdobíme lístkom bazalky.