Cestovinový šalát s tofu

Autor receptu: janikbj

Suroviny

Postup

  1. Tofu (údené alebo biele) nakrájame na malé kocky, pokvapkáme sójovou omáčkou, pridáme korenie aké máme radi, napr. kari, paprika, čierne korenie a necháme marinovať aspoň 30min. Potom ho na troško oleja opečieme do zlata na tefl. panvici.
  2. Ku opečenému tofu pridáme nakrájaný pór a podľa chuti ho poopekáme (podusíme) do mäkka alebo polomäkka.
  3. Ku uvareným vychladnutým cestovinám pridáme sterilizovanú alebo podusenú mrazenú zeleninu a zalejeme smotanou (jogurtom),ktorú sme si zmiešali s horčicou a kečupom. Nakoniec jemne vmiešame vychladené tofu s pórom. Premiešame, osolíme a necháme chvíľku postáť. Netreba dlho, ale ak postojí dlhšie, odporúčam mať v zásobe viac jogurtu, lebo šalát tú zálievku nejak nasaje, tak aby nebol suchý.