Cestovinový šalát

Cestovinový šalát s baklažánovou zálievkou (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Baklažán je známa zelenina, ktorú používa veľa ľudí na varenie a pečenie. Ale skúste z neho pripraviť zálievku na šalát.

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať a vychladnúť.
  2. Baklažán pozdĺžne narežeme a uložíme na menší pekáčik. Osolíme a pečieme v rúre na 180 °C 20 minút. Baklažán rozmixujeme s korením a olejom.
  3. Mozzarellu nakrájame na kocky a dáme do väčšej misy.
  4. Pridáme na kocky nakrájané paradajky.
  5. Premiešame a vložíme cestoviny a narezanú bazalku.
  6. Pridáme baklažánovú zálievku a dobre premiešame.
  7. Dáme vychladiť do chladničky na cca 30 minút.