Cestovinový šalát
Cestovinový šalát s baklažánovou zálievkou (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Baklažán je známa zelenina, ktorú používa veľa ľudí na varenie a pečenie. Ale skúste z neho pripraviť zálievku na šalát.
4 porcie |
30 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente, scedíme, prelejeme studenou vodou a necháme odkvapkať a vychladnúť.
- Baklažán pozdĺžne narežeme a uložíme na menší pekáčik. Osolíme a pečieme v rúre na 180 °C 20 minút.
Baklažán rozmixujeme s korením a olejom.
- Mozzarellu nakrájame na kocky a dáme do väčšej misy.
- Pridáme na kocky nakrájané paradajky.
- Premiešame a vložíme cestoviny a narezanú bazalku.
- Pridáme baklažánovú zálievku a dobre premiešame.
- Dáme vychladiť do chladničky na cca 30 minút.