Kysnutý posúch

Cesnakovo-bazalkový lámavý posúch (videorecept)

Autor receptu: cesminaz

Fantastická kombinácia cesnaku, bazalky a masla.* Úžasne chutný a jednoduchý lámavý posúch/chlebík! Jednoduchá a rýchla príprava s fantastickým výsledkom, ktorý ani vás určite nesklame👍Ja som sa ho naučila pred pár rokmi a odvtedy sa ho nevieme dojesť.

4
porcie
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. V miske premiešame múku a soľ. Pridáme olej a vo vode rozmiešané droždie s 1 KL cukru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme 40 minút kysnúť. Preto okolo 40 minút, lebo droždie nebolo vopred napučané a voda bola letná.
  2. Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 kusy a znova ich vymiesime. Cestá vyvaľkáme na kruh hrubý 1 cm a urobíme doňho zárezy (prierezy). Cesto preložíme na plech s papierom, zakryjeme a necháme 20 minút podkysnúť. Po uplynutí času dáme do rozohriatej rúry a pečieme na 190 °C cca 25 minút.
  3. Medzitým si na masle domäkka udusíme na drobno nakrájaný cesnak, ku ktorému potom pridáme nakrájanú bazalku, soľ a korenie. A spolu podusíme ešte 2-3 minúty. Namiesto čerstvej bazalky môžete kľudne použiť 2 KL sušenej, aj ja tak robím cez zimu🙂
  4. Upečený ešte horúci posúch poriadne potrieme horúcim cesnakovým maslom. Necháme pár minút, aby chlebík zmäkol🙂 Je výborný takto samotný, ale aj s polievkou. Prajem dobrú chuť!!!
  5. Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube