Cesnaková polievka ktorá zohreje (fotorecept)

Autor receptu: helca103

Túto polievku som prvý krát jedla na návšteve pred dvomi rokmi. Ja ju robím keď sa ochladí, lebo veľmi dobre zohreje a aj zasýti. Ja viem, že je tu viac ,,cesnačiek“ ale zo zázvorom som tu nevidela žiadnu. U nás doma ju máme radi aj práve kôli tej mierne štipľavej chuti zázvoru. Zároveň je to aj ,,vitamínová bomba" vzhľadom na množstvo cesnaku a zázvoru.

Postup

  1. Pripravíme si suroviny potrebné na polievku.
  2. Zemiaky ošúpeme pokrájame na menšie kocky a dáme variť. Pridáme korenie,rascu a soľ.
  3. Keď sú zemiaky polomäkké pridáme očistený a nastrúhaný zázvor veľkosť asi ako vlašský orech, pretlačený cesnak a červenú mletú papriku. Dovaríme ,dochutíme ...
  4. a podávame s opečeným chlebom
  5. alebo hotovou závarkou do polievky, ja ju kupujem v Lidli.